Topraklama Raporu Maliyeti

Güvenlik açısından hayati önem taşıyan topraklama raporlarının alınması, yasalarca zorunlu kılınmıştır. Bu raporların nasıl alınabileceği ve fiyat bilgilerinin öncesinde topraklama nedir konusunun açıklanması gerekmektedir.

Topraklama Nedir?

Sıkça yöneltilen topraklama nedir sorusu,  binalarda kullanılan elektriğin kaçaklara neden olmayacak biçimde düzenlenmesini içeren bir sistem, olarak açıklanabilir. Yapılan topraklama işlemi, çeşitli alanlarda elektrik kaçaklarının engellenmesinin tek yoludur. Topraklamanın, üç biçimi vardır. Buna göre koruma topraklaması, fonksiyon topraklaması ve işletme topraklaması adı verilen türleri bulunmaktadır. Koruma topraklaması, canlıların elektrik kaçaklarından olumsuz etkilenmemesi amacı ile yapılır. İşletme topraklaması, yüksek elektrik akımı ile çalışan işletmelerin elektrik sistemlerinin düzenlenip, hayati tehlikenin engellenmesini içerir. Fonksiyon topraklaması ise, elektrikli raylı sistemle işletilen araçların ya da paratoner sistemlerinin topraklamasını içermektedir. Topraklama yapılan binaların daha sonrasında topraklama raporu alması gerekir. Bunun için ise, topraklama ölçüm raporu kimler verebilir sorusunun cevaplarına ihtiyaç vardır.

Topraklama Raporu Nereden Alınır?

Topraklama raporu, binalarda yaptırılması zorunlu kılınan topraklama işleminin yetkili kimseler tarafından kontrol edilmesini içeren bir uygulamadır. Bu konuda en çok sorulan sorulardan biri topraklama ölçüm raporu kimler verebilir sorusudur. Bu raporların verilmesi ancak Elektrik Mühendisleri Odasına kayıtlı olan firmalar tarafından sağlanmaktadır. Sizlere topraklama raporu istanbul bölgesinde hizmet sunmakta olan firmamız, kadrosunda görev yapan uzman mühendislere sahiptir. Mühendislerimiz tarafından yapılan incelemeler sonrasında topraklama raporları, gereğine en uygun şekilde düzenlenmektedir. Bununla birlikte firmamız paratoner topraklama ölçüm raporu örneği konusunda da sizlere yardımcı olmaktadır.

 Topraklama Raporu Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Bir binanın topraklama raporu fiyatı verilecek olan raporun niteliğine, yapılacak işlemin özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Buna göre ilk kez rapor verilecek bir binanın gereken kontrollerden geçirilmesi, daha önceden topraklama raporu verilmiş bir binanın periyodik kontrolleri gibi işlemlerin fiyatları birbirinden farklılık göstermektedir. Bu konu hakkında en net topraklama raporu fiyatı binaların veya çalışma yapılacak alanların  incelenmesinden sonra verilebilir. Firmamız uzman ekibi ile ihtiyacınız olan paratoner topraklama ölçüm raporu örneği ve diğer türdeki raporları güvenle temin etmektedir. Güvenli ve hızlı topraklama raporu istanbul ihtiyaçlarınız için bizlerle iletişim kurabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Topraklama Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İçindekiler

] }